PRIVATLIVSPOLITIK

ANSGARS SOGNS PRIVATLIVSPOLITIK - BESKYTTELSE AF PERSONOPLYSNINGER
Vi har opdateret vores privatlivspolitik. Privatlivspolitikken træder i kraft d. 25. maj 2018. I den nye privatlivspolitik fremgår det tydeligt hvilke personoplysninger vi indsamler, hvorfor de indsamles og i hvor lang tid de opbevares. Ligeledes kan du i privatlivspolitikken læse mere om dine rettigheder, hvordan du gør indsigelse eller hvordan du søger indsigt i dine personoplysninger. Ansgars Sogn behandler persondata i overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningen, som kræver at personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt.

FORMÅL FOR INDSAMLING OG BRUG AF PERSONOPLYSNINGER
Personoplysninger er alle slags data, der kan bruges til at identificere personer, herunder men ikke begrænset til for-, mellem- og efternavn, alder, køn, stilling, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om det vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer.

Indsamling af personoplysninger i Ansgars Sogn sker kun efter personligt samtykke, som skal afgives for eksempel ved tilmelding til sognets aktiviteter eller nyhedsbreve. Oplysningerne bruges ikke til andre formål, med mindre der er givet samtykke til det.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger i det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil: Navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og kirkelig aktivitet, så vi kan levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev eller tilmelding til en kirkelig aktivitet eller du arbejder som frivillig ved kirken.
Ved bestilling af en kirkelig handling (fx dåb eller vielse) giver du samtykke til, at dine personoplysninger bliver behandlet af de dataansvarlige, og at oplysningerne kan videregives til den tjenestegørende præst for handlingen.

ANSGARS SOGNS DATAANSVARLIGE
Den dataansvarlige er Ansgars Sogns Menighedsråd, Vesterbro 15, 9000 Aalborg. Den dataansvarlige er ansvarlig for at personoplysninger behandles og opbevares på forsvarlig vis.

AFTALER MED DATABEHANDLERE
Ansgars Sogn har databehandleraftaler med følgende virksomheder, der professionelt og i henhold til Databeskyttelsesforordningen behandler og opbevarer personlige oplysninger på Ansgars Sogns vegne:

ChurchDesk (vedrørende hjemmeside, kalender, nyhedsbreve, tilmeldingssystem og brugerplatform)

For at se ChurchDesk’s privatlivspolitik herunder cookies se www.churchdesk.com

SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

ADGANG TIL OPLYSNINGER, INDSIGT OG KLAGER
Ansgars Sogn er ansvarlig for behandlingen af persondata. Du kan altid ændre i dine oplysninger eller framelde dig vores nyhedsbrev eller anden kommunikationsformer f.eks. invitationer til vores arrangementer.

Du kan få oplyst, hvilke oplysninger vi har registreret om dig samt hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Hvis du ønsker at få dette oplyst, bedes du kontakte os på ansgars.sognaalborg@km.dk.

Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Såfremt du ønsker alle data slettet, bedes du kontakte os på: ansgars.sognaalborg@km.dk.

Når først alle data er slettede, kan disse ikke genskabes. Data der kræves opbevaret ift. lovgivning kan ikke slettes på anmodning.

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

ÆNDRINGER TIL DENNE SKRIVELSE
Vi forbeholder os ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Senest opdateret 25.05.2018.